Silifke Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Silifke Ziraat Odası > Haberler > Zeytin Budama Kursu Sertifika Töreni

Zeytin Budama Kursu Sertifika Töreni

MERSİN'in Silifke ilçesine bağlı Senir Mahallesinde düzenlenen 'Zeytin ağacı budama' kursunun sertifika töreni düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor' projesi kapsamında Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan kursun kapanış törenine, Kaymakamı  Şevket Cinbir, Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gün ve kursiyerler katıldı.
İlçe Tarım Müdürü Gün, "Proje kapsamında zeytin ağaçlarının budanması ile ilgili 7 köyde uyguladığımız toplam 140 çiftçimizi kapsayan projenin sertifika törenini gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Bu projede amaç yanlış budama kusurlarını ortadan kaldırarak, verim ve kaliteyi artıracak budama şekilleri çiftçilerimize anlatılmasıydı. Kursa katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
Teknik bilgi ve tecrübenin önemine değinen Kaymakam Cinbir ise, "Mühendislerin ve teknik ekiplerin sayesinde budama işinin nasıl yapıldığı tecrübe edildi. Teknik bilgi ve tecrübe önemli. Sizler yıllardır bahçelerde kazandığınız tecrübeler ile mühendislerin teknik bilgisi bir araya geldiğinde çok daha güzel sonuçlar ortaya çıkacak" diye konuştu.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Kaynak : hurriyet.com.tr