Silifke Ziraat Odası > Haberler > Silifke Ziraat Odası Başkanlığı Tarafından Çiftçi Sorunları Ve Çözüm Önerileri Konulu Toplantı Düzenlendi

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir başkanlığında, Silifke Ziraat Odası Başkanlığı tarafından organize edilen toplantıya, çiftçilerin yanı sıra tarım ve hayvancılık ile alakalı kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri ile resmi daire müdürleri katıldı.

Toplantıda ilçede yetiştirilen temel ürün çeşitleri, toprak yapısı, hayvancılık konuları, sulanabilir arazi yapısı, tarımsal destekler hakkında bilgiler verilerek işçi taşımasından, ziraat ilaç konusuna kadar yaşanan birçok sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca, 2017 yılının genel değerlendirilmesi yapılırken, 2018 yılının planlaması ve uygulanacak tarımsal faaliyetler ile ilçenin sosyo-ekonomik durumu da göz önünde bulundurularak tarımsal üretimi desteklemeye yönelik çalışmalar görüşüldü.
Sorun ve talepleri dinleyen Kaymakam Cinbir, çitçiler için yapılması gereken ne varsa onun çabası içerisinde olduklarını söyledi. Sorunların çözümünde de çiftçilerin gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğini ifade eden Cinbir, "Tarımın önemi ve ehemmiyeti her geçen gün daha fazla anlaşılıyor. İlçemiz bereketli topraklarının yanında gerek iklimi, gerek konumu, gerekse potansiyeli bakımından her türlü tarımsal faaliyetin yapılmasına çok elverişli bir bölgede bulunmaktadır. Yaptığımız bu toplantı ile sizlerin sorunlarını ve düşüncelerini dinledik. Amacımız sizlerin en iyi şekilde tarımsal faaliyetler yapmanızı sağlamak. Devletimizin temsilcisi olarak da bunun çabası içerisindeyiz" dedi.
Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun da konuşmasında, ‘’İnsan besini olabilecek ve ekonomik değeri olan her türlü tarımsal, hayvan ürününün bakım, besleme, yetiştirme, koruma, paketleme ve satışı gibi geniş bir faaliyet alanının ilk ve en önemli bölümü olan üretim aşamasında yer almaktan, yazın sıcağında kışın ayazında, her türlü zorluklara alın teri ile karşılık vermekten ve milletin efendisi olmaktan onur duyarız. Üretimde çeşitliliğin fazla olmasından ve turfanda üretimde ilk sıralarda yer aldığımızdan dolayı Silifke’miz üretim sıralamasında hem önde hem de gözde bir yere sahiptir. İlk sıralarda olmak üretimin en iyi zamanda yapılmasının, uygun zamanda hasadını ve pazarlanmasını gerektirir. Bu da gencimiz, yaşlımız ve ailemizle birlikte yoğun, sabırlı ve özverili bir çalışma temposuna bağlıdır. Bu yoğun çalışma temposu sırasında ürünlerin toplanması, alım merkezi veya depolara nakledilmesinden üretim ve hasat zamanının yoğun işçilik gerektirmesi ve tarım işçilerinin tarlalara sevk ve idaresinde mevsimlik olarak şehir dışından gelen tarım işçilerinin yaşam alanlarının belirlenmesinde tarım ve hayvancılık alanlarında karşılaştığımız bu ve benzeri sorunların çözümü için bizlere değerli vaktini ayıran Silifke Kaymakamımız Şevket Cinbir’e, Silifke Ziraat Odası Başkanlığı ve çiftçilerimiz adına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak : milliyet.com.tr