Silifke Ziraat Odası > Haberler > iklim Değişikliği ve Tarımsal Üretime Etkileri konulu Konferans Düzenlenecektir.

Küresel iklim değişikliğine karşı dünyanın en hassas bölgelerinden biri olarak kabul edilen Akdeniz Havzası'nda süregelen sıcaklık artışı ve yağışların azalmasının, ülkemiz ve bölgemiz için son derece önemli sosyo-ekonomik değere sahip tarım alanları üzerinde yaratacağı negatif etkiler sektör temsilcilerinde endişe uyandırmaktadır. Gelecekteki iklim değişikliğinin boyutları, Türkiye'nin hangi bölgelerini nasıl etkileyeceği, tarımsal üretimin gelecekte nasıl bir değişikliğe uğrayacağı ve alternatif tarımsal üretimin doğru bir şekilde planlaması gibi konuları tartışmak üzere, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda, 27 Mart Salı günü saat 14:00 - 17:00 saatleri arasında,  Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda, "İklim Değişikliği ve Tarımsal Üretime Etkileri"başlıklı konferans gerçekleştirilecektir.

Dünya Gazetesi Yazarı Ali Ekber YILDIRIM ile İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Başkanı Prof. Dr. Filiz KARAOSMANOĞLU ve İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat KADIOĞLU'nun konuşmacı olarak katılacaktır.