Silifke Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Silifke Ziraat Odası > Haberler > Çukurova Üniversitesi Subtropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezine Teknik Gezi Düzenledik.

Çukurova Üniversitesi Subtropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezine Teknik Gezi Düzenledik.

Silifke Ziraat Odası Başkalığı tarafından, Çukurova Üniversitesi Subtropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne teknik gezi düzenlendi.

Silifke Ziraat Odası’ndan Teknik Gezi

Silifke Ziraat Odası Başkalığı tarafından, Çukurova Üniversitesi Subtropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne teknik gezi düzenlendi. Düzenlenen teknik gezide Silifkeli çiftçiler, Merkez Müdürü Prof. Dr.Saadettin Baloğlu, Prof. Dr.Turgut Yeşiloğlu ve Doç.Dr. Emin Bülent Erenoğlu tarafından karşılandı.

Silifkeli Çiftçiler, Akdeniz fidan üretim alanlarını inceleyerek, fidanların üretimden satış aşamasına kadarki süreçler hakkında bilgi edindiler. Merkezin kurduğu Turunçgil bahçeleri gezildikten sonra merkezin toplantı salonunda merkez müdürü Prof.Dr.Saadettin Baloğlu merkezin kuruluş amacı ve faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. Devamında “Turunçgil hastalıkları “ ile ilgili sunumu ile başladı. Ardından Prof.Dr. Turgut Yeşiloğlu “Turunçgil Yetiştiriciliği” konulu sunumu ile devam etti. Doç.Dr. Emin Bülent Erenoğlu’nun “Turunçgillerde doğru bitki besleme uygulamaları” sunumu sona erdi. Süreç, katılımcı hocalar ve konukların soruları ile tamamlandı.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, ziyaretin verimli geçtiğini belirterek , virüs hastalıkları, sağlıklı ve ismine doğru fidan üretimi, turunçgil çeşitleri, özellikle limon yetiştiriciliği, turunçgillerde besleme uygulamaları ve diğer konularda bilgiler edinip hocalarımızla tartışma imkanı bulduk. Çiftçilerimizle birlikte fidan üretim alanlarını inceleyerek, çiftçilerimizin üretim alanlarında daha başarılı olmaları için katkı sağladık. Ziyaretimiz çiftçilerimiz açısından verimli geçti. Bu açıdan çok memnunuz. Ayrıca Silifke Ziraat Odası Başkanlığı olarak Çukurova Üniversitesi Subtropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezine düzenlemiş olduğumuz teknik gezide bizleri ağırlayan; merkez müdürü Prof. Dr. Saadettin Baloğlu’na, Prof.Dr.Turgut Yeşiloğlu’na ve Doç.Dr. Emin Bülent Erenoğlu’na ve araç tahsisi konusunda destekleri için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz. ‘’ ifadelerini kullandı. Silifkeli Çiftçiler ise, yapılan teknik geziden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, Subtropik Meyveler Araştırma ve Uygulama merkezinin, turunçgillerde yeni teknolojileri kullanarak virüs ve virüs benzeri hastalıklardan ari fidan üretip satmakta olduğunu ifade ederek, edinilen bilgilerin Silifke’de de kullanılacağının altını çizdi.